• Hier vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen als iemand een erkend acupuncturist zoekt.

 • Acupunctuur is erg veilig.
  Er wordt steeds gebruik gemaakt van steriele en individueel verpakte wegwerpnaalden, die na de behandeling op een veilige manier worden weggegooid. Zo is er geen risico op besmetting.
  De naalden worden ingebracht met kennis van en respect voor de onderliggende weefsels. Zo loopt men geen risico dat zij beschadigd worden.

 • Acupunctuurnaalden zijn sowieso zeer dun, veel fijner en flexibeler dan injectienaalden.
  Binnen mijn stijl van werken gebruik ik naalden die nog dunner zijn dan de standaard acupunctuurnaalden. Het prikken wordt door de meeste mensen dan ook als pijnloos ervaren.
  Eens op zijn plaats gebracht, voelt men de naald helemaal niet meer.

 • Voor elke gemaakte afspraak wordt voldoende tijd voor u vrijgemaakt.
  Ik probeer ook telkens stipt te werken. Uit respect voor mijn tijd en die van anderen, vraag ik dan ook om op het afgesproken moment aanwezig te zijn.
  Afspraken kunnen tot 24 uur op voorhand telefonisch worden gewijzigd of geannuleerd. Bij het niet of laattijdig annuleren van de sessie, wordt de helft van de kost in rekening gebracht.

 • Dat kan individueel erg verschillen. Afhankelijk van de aard van de aandoening en het eigen herstelvermogen, zal men meer of minder behandelingen nodig hebben om beterschap te bekomen.
  Algemeen kan men stellen dat hoe acuter een klacht is, hoe sneller er resultaat bereikt wordt. Dat kan al na één of twee sessies.
  Bij de meeste chronische klachten hou ik als stelregel aan dat ik een duidelijke vooruitgang wil zien na vier tot vijf sessies.
  Bij intake kan ik meestal een goede inschatting geven van de te verwachten progressie. En natuurlijk wordt er bij elke sessie samen met de patiënt geëvalueerd.

 • Zeker.
  Acupunctuur is perfect complementair aan een medische behandeling, osteopathie, kiné,…
  U kunt de door uw arts voorgeschreven medicatie gewoon blijven nemen. Adviezen hieromtrent behoren enkel toe aan de arts en zullen door mij nooit worden geformuleerd.
  Op uw vraag neem ik graag contact op met uw behandelend arts voor advies of overleg.